Pikantná zmes rybieho mäsa a zeleniny

4 porcie
Print
Pikantná zmes rybieho mäsa a zeleniny

Aj korenené jedlo vám môže zlepšiť pleť.

Suroviny:

  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 šálka cibule nakrájanej na kocky
  • 1/2 šálky nahrubo nakrájanej červenej papriky
  • 1/2 šálky nahrubo nakrájanej zelenej papriky
  • 3/4 šálky nakrájaných húb
  • 2 strúčiky jemne roztlačeného cesnaku
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 2 plechovky (400 g) paradajok
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 lyžičky cayenského korenia
  • 1 bobkový list
  • 250 g varených kreviet (čerstvých alebo mrazených), očistených
  • 150 g čerstvých alebo mrazených hrebenatiek
  • 1 lyžička nasekaného petržlenu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zohrejte olivový olej vo veľkom hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu, papriky, huby a cesnak a za častého miešania povarte 8 – 10 minút. Pridajte kurací vývar, paradajky, rascu, cayenské korenie, soľ, korenie a bobkový list. Nechajte mierne vrieť bez pokrievky 30 minút, občas zamiešajte. Pridajte krevety a hrebenatky, prikryte hrniec pokrievkou a varte na miernom ohni ďalších 10 – 15 minút podľa veľkosti hrebenatiek, kým nie sú mäkké a kým nie je celý obsah hrnca riadne tepelne upravený. Nakoniec vyberte bobkový list, zmes dochuťte a tesne pred podávaním pridajte petržlen.

 

Nutriční hodnota jedné porce:

 

KalórieProteínyTukySacharidy
21523 g5 g21 g


sk-SK | 19. 2. 2018 15:08:39 | NAMP2HLASPX04