Pikantné kuracie cacciatore

2 porcie
Print
Pikantné kuracie cacciatore

Pikantná pochúťka z južného Talianska

Suroviny:

  • 2 polovice kuracích pŕs, bez kostí a kože
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 nakrájanej červenej cibule
  • 6 roztlačených strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička kapár
  • 2 lyžičky čerstvej alebo sušenej bazalky
  • 1/2 lyžičky sušených chilli papričiek
  • 400 g dusených paradajok v plechovke
  • 2 nakrájané červené papriky

Postup:

Mäso osoľte a okoreňte. Potrite panvicu ľahko olejom (ideálne použite olej v spreji) a restujte mäso 3 minúty z obidvoch strán na strednom ohni, kým nezhnedne.

Odložte mäso na tanier. Pridajte na panvicu ostatné suroviny a nechajte 10 minút mierne variť. Vráťte do panvice mäso a šťavu – mäso dobre zalejte. Panvicu prikryte vekom a nechajte na miernom ohni ďalších 7 minút, kým mäso nie je poriadne podusené.

 

Nutričná hodnota jednej porcie:

 

KalórieProteínyTukySacharidy
24230 g3.5 g24 g


sk-SK | 19. 2. 2018 15:08:08 | NAMP2HLASPX04