Aktualizovali sme naše Zásady ochrany osobných údajov. Prosím kliknite sem ak si ich chcete teraz pozrieť.

Misa s kuracím mäsom a hnedou ryžou

4 porcie
Print
Misa s kuracím mäsom a hnedou ryžou

Ochutnajte túto ľahšiu verziu obľúbenej ryžovej misy, ktorá vám dodá vlákninu z hnedej ryže a zeleniny.

Suroviny:

  • 2 šálky čerstvo uvarenej hnedej ryže
  • 4 polovice kuracích pŕs, bez kosti a kože
  • 2 šálky brokolice nakrájanej na kúsky
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 2 šálky krájanej čínskej kapusty
  • 2 mrkvy nakrájané na prúžky
  • 1/2 cibule nakrájanej na plátky
  • 2 roztlačené strúčiky cesnaku
  • 1 nakrájaná jarná cibuľka
  • 2 lyžičky drteného zázvoru
  • teriyaki omáčka

Postup:

Kuracie prsia osoľte a okoreňte z obidvoch strán. Ľahko potrite olejom veľkú panvicu (mala by mať veko) alebo použite olej v spreji. Panvicu dajte na stredný plameň a nechajte minútu zohriať. Položte kuracie prsia na panvicu a smažte 5 – 7 minút (kým mäso nezhnedne). Prsia obráťte, prikryte panvicu vekom a pokračujte na miernom ohni. Nechajte prsia dusiť vo vlastnej šťave 12 – 15 minút (kým nebudú uvarené). Vypnite platňu, vyberte mäso z panvice, nakrájajte ho na plátky a vráťte na panvicu, aby nevychladlo.

Zatiaľ čo sa prsia dusia, uveďte do varu 4 šálky vody. Keď voda začne vrieť, pridajte kúsky brokolice a nechajte minútu povariť – kým nedostanú jasnú zelenú farbu a nezmäknú. Vyberte brokolicu, ale neoplachujte ju.

Zohrejte veľkú panvicu s olivovým olejom. Pridajte brokolicu, kapustu, mrkvu, cibuľu, cesnak, cibuľku a zázvor. Za stáleho miešania restujte 3 – 4 minúty, kým nie je zelenina mäkká a krehká. Okoreňte soľou a korením podľa chuti.

Uvarenú hnedú ryžu rozdeľte do štyroch misiek. Na ryžu dajte zeleninu a kuracie plátky a dochuťte teriyaki omáčkou.

 

Nutričná hodnota jednej porcie:

 

KalórieProteínyTukySacharidy
32034 g5 g12 g


sk-SK | 23. 10. 2018 18:47:17 | NAMP2HLASPX04